Lyssna på sidan Lyssna

Övriga tjänster

Detaljerad information om närtrafik finns på länstrafiken webbplats Jönköpings Länstrafik Länk till annan webbplats..

Med närtrafiken kan du resa följande tider:

  • Vardagar klockan 9.00–13.00 och 17.00–22.00.
  • Lördagar, söndagar och helgdagar klockan 15.00–22.00.

Prissättning av resa sker utifrån Länstrafikens ordinarie priser för linjetrafik.

Du beställer din resa genom att ringa till Länstrafikens Serviceresor, 020–77 76 66. Serviceresor har öppet måndag-söndag klockan 7.00–23.00.

Mat och måltider

Kosten som serveras inom äldreomsorgen är en viktig del ur ett hälsomässigt, medicinskt och socialt perspektiv och ska främja god livskvalitet för de äldre.

Måltiderna som serveras är näringsberäknade och uppfyller Livsmedelsverkets rekommendationer för äldre personer. Efterrätt serveras dagligen till middagen på äldreomsorgens servicehus

Alternativ rätt erbjuds när fisk eller soppa serveras samt när individen inte kan äta av ordinarie maten, orsaken kan vara medicinska, religiösa eller etiska skäl.

Blankett för kostordination/specialkost inom äldreomsorg Pdf, 156 kB.

Restauranger på äldreboenden

Du som är pensionär kan äta lunch i restaurangen på Bryggarens servicehus och på Södergården i Stockaryd

Mat för hemsändning

Om du inte kan laga maten själv eller ta dig till en av våra restauranger kan du ansöka om så kallad matdistribution och få en varm måltid hemsänd. Den är alltid behovsprövad och ansökan görs till en biståndshandläggare.

Vision

Måltiden ska vara god, livsmedelssäker, näringsriktig, och anpassad efter målgruppen. Måltiden skall vara en positiv upplevelse och skapa förutsättning för goda matvanor och en god hälsa.

 

Felparkerade fordon kan göra det svårare att komma fram för till exempel räddnings- och underhållsfordon. Vid en akut situation är det viktigt att oönskade hinder som felparkerade bilar, inte står i vägen för räddningstjänstens fordon. Varje minuts fördröjning av ambulans- eller brandpersonal kan till exempel minska chansen för en person med hjärtstillestånd att överleva eller minska chanserna att släcka en brand.

Du kan även hjälpa oss med snöröjningen genom att parkera rätt. Under vintern kan felparkerade fordon vara ett hinder för snöröjningsfordon. Detta kan försena att vägar och trottoarer blir fria från snö och halka.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.