Lyssna på sidan Lyssna

Sinnesupplevelser

Sinnesrummen

På Hantverkaren har vi tre olika sinnesrum med olika teman.

Djungelrummet Amazonas:

Detta rum är mörkt i grönt och blått. Med olika djungel-, natur- och basrytmer i musikstolen kan du drömma dig djupt in i djungeln. Ett porlande bubbelrör förstärker effekten av natur.

Havsrummet Oceanien:

Detta rum går helt i olika nyanser av blått. Här kan du sitta och gunga eller ligga och slappna av i vattensängen. Titta på ljusspelen på väggen medan vågskvalp och delfinljud hörs i högtalarna

Vita rummet:

Detta rum är helt vitt från golv till tak. På golvet ligger mjuka golvmadrasser och kuddar. Olika ljuseffekter framträder tydligt på de ljusa väggarna. Vitt har en uppiggande effekt. Vi har två dagsljuslampor som piggar upp i vintermörkret.

Taklift finns.

Vad är Sinnesstimulering?

Upplevelser av olika slag betyder mycket för vårt välbefinnande. För att kunna tillgodogöra sig de upplevelser som sker i vår direkta omgivning såsom fritidsaktiviteter, naturupplevelser med mera krävs ofta intakta sinnen, minne samt förmåga till abstrakt tänkande.
Sinnesintryck är grunden för vårt känsloliv och kan liknas vid nyckla" till våra inre rum.
Ofta kan oförmåga att tolka olika intryck leda till bristande jag- och verklighetsuppfattning.
Hur vi upplever oss själva, rummet runt omkring oss har stor betydelse om vi kan känna trygghet eller inte. Trygghet är en förutsättning för kommunikation, koncentration, inlärning med mera. Musik, ljud och ljuseffekter stimulerar våra sinnen och hjälper oss att finna välbehövlig inre styrka och ro.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.