Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Höglandsleden - en del av Smålandsleden

Höglandsleden är en vandringsled som bland annat går genom Sävsjö kommun. Den är en del av den mer omfattande Smålandsleden. Här kan du hitta information och kartor.

En skyllt där det står höglandsleden på

Höglandsleden sträcker sig genom hela det Småländska höglandet och består av olika etapper. Vandringsleden är markerad med orange färg och skyltad med en fyrkantig blå skylt med två vandrare i mitten. Den 44 mil lång natursköna vandringsleden, som bland annat innehåller Sävsjöleden, sträcker sig genom de fem höglandskommunerna - Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda.

Utefter leden kan du se många sevärdheter av varierande karaktär. På din vandring passerar du både stora skogar, ängar, sjöar och mossar. Längs leden finns vindskydd placerade. Det finns möjlighet att planera sin vandring så att du kan åka buss till eller från en etapp.

Höglandsleden genom Sävsjö kommun

Zooma och panorera i kartan. Klicka på symbolerna för att få mer information. Om du tar hjälp av mobiltelefonen för att hitta på din vandring rekommenderar vi webbplats och app för Smålandsleden. Länk till annan webbplats. Här kan du se Höglandsleden och andra leder i Småland och följa din egen position.

Ett stopp på leden - Sjön Övingen

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.