Lyssna på sidan Lyssna

Vad vill du uppleva idag?

Här hittar du det mesta som händer inom Sävsjö kommun. Drömboendet, mysigaste caféet, spännande aktiviteter eller kanske letar du efter helgens evenemang. Valet är ditt.

Evenemang

 • Hälsocenter: Samtalscafé - More to life

  Var med på Hälsocenters samtalscafé. Start i januari eller mars.
  Evenemang
  Övrigt
  Sävsjö kommun
 • Hälsocenter: Hållbara matvanor

  Var med på Hälsocenters kurs om hållbara matvanor. Start i januari.
  Evenemang
  Övrigt
  Sävsjö kommun
 • garn och stickor

  Stickcafé i Stockaryd

  Vid sju tillfällen under januari - mars arrangeras trevligt stickcafé i Stockaryd.
  Evenemang
  Övrigt
  Stockaryd
 • Fotograf: Mats Bäcker

  Stolarna vid havet

  Nyskriven komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg.
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • Flera händer håller i varandra.

  Ny grupp inom anhörigstödet

  Sävsjö kommun anordnar en anhöriggrupp för personer som hjälper någon med demenssjukdom eller som vill lära sig mer om demens. Vi träffas vid fyra tillfällen.
  Evenemang
  Övrigt
  Sävsjö
 • John Bauer Brass musiker

  Musikcaféserien - John Bauer Brass

  Spiras mesta ensemble har hunnit fylla 30 år. Det vill de så klart fira med publiken. Och nu är det äntligen dags för jubileumsturnén! Det blir musik i toppklass och dessutom lite koreografi. Något som passar alla, i bästa JBB-anda. JBB hann fylla jämt – under pandemin. Så först nu ger de sig ut på vägarna för att fira. Det blir en kväll i bästa JBB-anda med såväl musikal som dixie, folkmusik och världsmusik på programmet, musik från många olika delar av världen. Kanske komponerar bandets egen trumpetare Martin Isaksson något eget, eller arrangerar ett rykande färskt stycke? Klart är att det blir något som passar alla. Ta med familjen och njut av brassmusik i toppklass när musik och koreografi vävs samman till en helhetsupplevelse.  
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • En kväll på operan

  Musikcaféserien - A night at the opera

  Musik som får oss att kämpa mot tårarna, skickar rys längs ryggraden och ger ståpäls. Melodier som för alltid är skrivna i våra hjärtan och sinnen genom dramerna som inspirerat dem. Det handlar om kärleksaffärer i ord och ton – med Jönköpings Sinfonietta! A Night At The Opera samlar de mest populära ariorna och duetterna från en genre som mer än någon annan har kraften att släppa loss våra innersta känslor. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta, en sopran och en tenor, återupplevs glädjen och sorgen i operornas välkända kärleksaffärer. Våra mest berömda tonsättare som Puccini, Bellini, Donizetti, Mozart och Verdi står för musiken.  
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • Kv. Arken pressbild

  Musikcaféserien - KV. ARKEN

  Kontrasternas trio – med förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära. Men som inte heller räds att spela upp till dans. Skånetrio med traditionell klezmer såväl som nyskrivna, egna kompositioner i sin repertoar. Kv. Arken bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017. Alla tre medlemmarna skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och traditionell klezmer. Annika Jessen (klarinett) har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt en stor publik. Elina Nygren (viola) har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar i Sverige såväl som utomlands. Anna Thorstensson (cello) spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.  
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • logotyp för samlarmarknaden

  Stockaryds antik- och samlarmarknad 2023

  Välkommen till 40:e upplagan av Stockaryds antik- och samlarmarknad!
  Evenemang
  Försäljning & marknad
  Stockaryd

Har du ett evenemang på gång?
Tipsa oss så hjälper vi dig att sprida informationen.

Tipsa oss om evenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.