Lyssna på sidan Lyssna

Viktigt om ansökan

Det är viktigt att veta vad som gäller vid ansökan om feriepraktik. Här hittar du de vanligaste frågorna kring ansökan och vad som gäller.

Vem kan söka feriepraktik?

Alla ungdomar födda 2005 eller 2006 och folkbokförda i Sävsjö kommun kan söka feriepraktik.

Hur många får ett erbjudande?

Vi gör vårt bästa för att alla som söker ska kunna erbjudas ett sommarjobb. Det finns dock begränsat med pengar samt ett begränsat antal platser som kan komma att fördelas genom lottning. Det är många som söker så du bör även söka andra sommarjobb.

Under rådande omständigheter med covid-19 kan det bli aktuellt att man blir erbjuden en plats man inte önskat vid ansökan, då vissa platser kan komma att dras tillbaka med kort varsel.

Får jag en bekräftelse på min ansökan?

En bekräftelse på att vi tagit emot din ansökan skickas till din mejl. Får du ingen bekräftelse ber vi dig att kontakta oss snarast för att vi ska kunna ta hänsyn till din ansökan.

Kan jag ändra min ansökan?

Om du vill ändra något i din ansökan måste du skicka in en ny. Senast inskickad ansökan gäller.

Vilka veckor får jag jobba?

Du arbetar du fem dagar veckan i tre veckor. De vanligaste perioderna är veckorna 25-27 och 29-31 men andra perioder kan förekomma.

Kontrollera att dina andra aktiviteter i sommar inte krockar med de veckor du ansöker om jobb. I ansökan skriver du vilka veckor du helst vill jobba så försöker vi tillgodose ditt val. Det finns dock ingen garanti för att du får ett jobberbjudande exakt de veckor du önskar. Kan du inte jobba alls under vissa veckor så skriv det i din ansökan.

Under första perioden infaller midsommarafton som är en arbetsfri dag vilket gör att denna period blir en dag kortare.

Får jag jobba mer än en period?

Nej det får du inte, eftersom så många som möjligt ska kunna erbjudas ett sommarjobb.

Måste jag begära ett utdrag ur belastningsregistret?

Ja, du får inte börja jobba innan du lämnat in registerutdraget.

Du beställer själv ett registerutdrag hos Polismyndigheten i samband med din ansökan. Även om du inte kommer att arbeta direkt med barn kan du ändå komma i kontakt med barn på olika sätt i din anställning.

Det tar minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat. Beställ därför utdraget direkt. Registerutdraget ska vara till sommarförmedlingen tillhanda senast 15/4. Registerutdraget skickas in till Sävsjö kommun, Sommarjobbsförmedlingen, 576 80 Sävsjö. I annat fall riskerar du att din plats gå vidare till annan sökande.

Här hittar du blanketten för att beställa registerutdrag Blankett för att beställa registerutdrag. Länk till annan webbplats.

Kan jag påverka vilken plats jag får?

Det finns utrymme att komplettera din ansökan. Var tydlig med vad du skulle vilja jobba med så är chansen större att du erbjuds en arbetsplats som passar dig. Det finns dock ingen garanti för att du får ett jobberbjudande inom det område du önskar.

Om du vill att vi ska ta hänsyn till att du av särskilda skäl inte kan ta vissa jobb eller utföra vissa arbetsuppgifter måste du ange det i samband med din ansökan. Du kan inte byta i efterhand när du fått ett erbjudande. Det är bara tacka nej om du inte vill ha det jobb du blir erbjuden.

Blir jag garanterad plats på den ort jag bor?

Om du får ett sommarjobb försöker vi i första hand ge dig ett erbjudande på den ort där du bor men det finns ingen garanti. Det kan innebära att du får ett jobberbjudande på en annan ort i Sävsjö kommun. Eventuella resekostnader till och från arbetsplatsen betalar du själv.

Kan jag byta plats?

Nej, du kan inte byta arbetsplats, bara tacka nej om du inte vill ha det jobb du blir erbjuden.

Kan jag byta tidsperiod?

När du fått ett erbjudande om jobb är det inte möjligt att byta tidsperiod eller att byta arbete. Om du inte kan eller vill jobba måste du tacka nej. Det beror på att så många som möjligt ska få en chans att jobba. Det är inte heller möjligt att jobba mer eller mindre än tre veckor.

När får jag besked?

Besked får du via mejl löpande.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.