Lyssna på sidan Lyssna

Musikskolan

Den kommunala musikskolan har en livlig verksamhet som finns för dig som går i förskoleklass till och med gymnasiet. Många elever deltar i undervisningen. Här kan du ansöka om att gå på musikskolan och söka ledighet från skolan.

Detta finns att välja på:

  • Grundläggande musikundervisning
  • Instrumentalmusik, valfritt instrument
  • Sång
  • Orkester och ensembleverksamhet

Undervisningen bedrivs delvis på respektive skola och i Musikskolans lokaler på Kulturhuset i Sävsjö. En hel del undervisning sker på eftermiddags- och kvällstid. Orkester- och ensembleverksamhet är förlagd till Kulturhuset Sävsjö.

Anmäl dig till musikskolan

Ansök om ledigt för musikundervisning

Här kan du ansöka om ledigt från grundskolan om du vill att ditt barn ska få delta i musikskolans undervisning under skoldagen. Vårdnadshavare söker ledigt för musikskoleundervisning när musikläraren meddelat tid och speldag för undervisningen. Det är sedan rektor på respektive skola som beviljar ledighetsansökan. Anmälan här gäller för elever i kommunal grundskola. För elever på Sävsjö kristna skola så söker ni ledighet genom Schoolsoft.

  • Höstterminen 503 kronor och vårterminen 519 kronor för undervisning från förskoleklassen till och med då eleven går ut gymnasiet.
  • Instrumenthyran är 168 kronor på höstterminen och 173 kronor på vårterminen, oavsett instrument.

Du som sökt till musikskolan till hösten och kommit in kontaktas under höstterminens första två veckor av musikskolans lärare per telefon eller genom att läraren tar kontakt med dig i skolan och meddelar speldag och tid.
Ibland får vi kö till ett instrument/sång. Gör gärna ett 1:a,  2:a och 3:e handsval. Du får då om möjligt börja på något av de instrument du valt.

Övriga ställs i kö och kan få plats under året.

Ny elevanmälan görs via e-tjänst. Avanmälan gör vårdnadshavare själva genom www.speedadmin.dk Du loggar in med Bank-ID. Vid frågor kontakta nedan.

Om du redan är elev i musikskolan så får du på våren göra en återanmälan inför nästa läsår. Då kan du välja om du vill forstsätta eller om du vill avsluta. Återanmälan görs under en begränsad tid och mejl och information skickas ut när återanmälan är öppen. Denna görs via www.speedadmin.dk Du loggar in med Bank-ID

Man spelar trumpet

Kontakt

Musikledare och fiollärare

Erika Ingwall
0382 - 152 77

Musikskolans personalrum i Kulturhuset

0382 - 152 87

Trumset

Johan Andersson

Trumpet, trombon och baryton

Dalius Dambrauskas

Gitarr, elgitarr och elbas

Peter Ekdahl

Klarinett, saxofon, sång, tvärflöjt och blockflöjt

Jan Persson

Fiol

Magdalena Ljung

Piano och keyboard

Kristina Hagström

Piano och keyboard

Ekaterina Kalaeva