Telefonnummer i akuta lägen
Här finns telefonnummer som du kan ringa om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.
112
112 ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av ambulans, brandkår eller polis.
Om du upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första hand behöver upplysningar kring sjukvård kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på numret 1177.
Sjukvårdsrådgivningen 1177
Det sjukvårdsrådgivningen gör är att exempelvis:
- svarar på dina frågor
- bedömer ditt behov av vård
- ger dig råd
- hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs.
Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
Mer information finns på webbplatsen för 1177. Länk till annan webbplats.
Socialtjänsten
Under kontorstid når du en tjänsteman på numret 0382-154 60. Efter kontorstid når du socialjouren via SOS Alarm på telefonnummer 112.
Psykiatrisk akutmottagning
Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till psykiatriska akutmottagningen på Höglandssjukhuset. Den har öppet dagligen mellan klockan 08.00–16.00. Övriga tider hänvisas du till Länssjukhuset Ryhov. För att komma i kontakt med höglandssjukhuset kan du ringa 010-243 56 60 och om du vill komma i kontakt med länssjukhuset Ryhov ringer du 010-242 30 10.
Barnens hjälptelefon, BRIS
Till Bris kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen. För att komma i kontakt med barnets hjälptelefon på Bris ringer du 116 111. Till BRIS kan barn ringa, chatta, smsa och mejla dygnet runt, årets alla dagar.
För barn (länk till BRIS webbplats) Länk till annan webbplats.
BRIS vuxentelefon om barn
BRIS för vuxna stödjer föräldrar och andra vuxna i sin relation med barn. För att få kontakt med BRIS vuxentelefon som barn ringer du 077 150 50 50. Öppet dagtid, se BRIS webbplats Länk till annan webbplats.
Länkar till BRIS
För alla (länk till BRIS webbplats) Länk till annan webbplats.
För vuxna (länk till BRIS webbplats) Länk till annan webbplats.
För idrottsföreningar (länk till BRIS webbplats) Länk till annan webbplats.
Kvinnofridslinjen
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen. För att få kontakt med kvinnofridslinjen ringer du 020 50 50 50
Brottsofferjouren
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa och vara anonym om du vill och få stöd och information. För att få kontakt med brottsofferjouren ringer du 116 006
Orostelefon om radikalisering
Orostelefonen drivs av Rädda barnen och arbetar med frågor som rör hatbudskap och radikalisering. Orostelefonen finns till för dig som är anhörig, tillhör civilsamhället eller själv är involverad i en miljö du vill lämna. Du kan ringa anonymt och kostnadsfritt för stöd, råd och vägledning kring en oro för både barn och vuxna. För att få kontakt med orostelefonen ringer du 020-100 200
Kontakt
Handläggare för barn och unga
Handläggare för ärenden som rör barn och unga har telefontid vardagar klockan 8.30 – 9.30. Du når dem via socialkontorets växel.
Socialkontorets växel och reception
Telefon 0382-154 60
Mejladress socialen.soc@savsjo.se
Vid akuta situationer
Vid akuta situationer utanför ordinarie kontorstid kontaktas socialjour - som nås via larmnumret 112.