Lyssna på sidan Lyssna

Kommunala gator

Alla gator i Sävsjö samt lokalgatorna i övriga tätorter sköts av Sävsjö kommun. Vi plogar, sandar, sopar och tar hand om gatan.

Vilka gator har kommunen hand om?

Sävsjö kommun har hand om kommunala körbanor, cykelvägar, torg och parkeringsplatser. Det innebär till exempel alla gator i Sävsjö samt lokalgatorna i övriga tätorter. Genomfarterna i Stockaryd, Vrigstad, Rörvik och Hultagård sköts av Trafikverket.

Kommunens skötsel av gatan

I Sävsjö kommun ska du sommar som vinter kunna gå, cykla och köra på gator och vägar som är jämna och hela. Gatumiljön ska vara ren och trivsam med tydlig skyltning. När snö eller rejäl halka kommer ställs det många frågor om hur vinterberedskap fungerar. Följ länken för att läsa mer om snöröjning.

När våren kommer sopar vi bort vinterns grus. Vi brukar börja i centrala Sävsjö och sedan fortsätta med kringorterna. När och var vi sopar informerar vi om i lokalpressen så håll utkik. Vi är tacksamma om fastighetsägarna sopar ut sanden från gångbanorna. Följ länken för att läsa mer om sandsopning.

Synpunkter och felanmälan

Vi är tacksamma om du anmäler potthål eller annat som behöver åtgärdas på våra gator. Vi vår synpunktshantering kan du lämna synpunkter, klagomål, ge beröm eller göra en felanmälan.

Gå till e-tjänsten Synpunkt Sävsjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

en bil och en skåpbil som kör på en kommunal gata

Kontakt

Serviceförvaltningen

Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö
tekniska@savsjo.se
0382-152 00