Lyssna på sidan Lyssna

Biblioteket för barn och unga

Det finns många olika sätt att bege sig in i böckernas och berättelsernas värld. Hitta ditt sätt som passar ditt barn. Vi hjälper dig gärna. Här kan du se några tips.

 

Sommarboken 2024

Låna och läs 5 böcker - få en bok i present!

I sommarbokshäftet, som du hämtar på biblioteket eller får i skolan, skriver du vad varje bok heter, vem som har skrivit den och hur många glassar boken får i betyg.

Skriv namn, adress och mobilnummer. Skriv också vilken bok du vill ha i present. På biblioteken finns en affisch med alla de böcker du kan välja på.

Lämna in lappen på något av biblioteken i Sävsjö kommun senast 31 augusti!

Du kan bara vara med 1 gång!

Ålder: 6-16 år

Här kan du klicka för att se affischen med de böcker du kan välja på. Pdf, 2 MB.

Här kan du klicka för att ladda ner Sommarbokshäftet. Pdf, 3.7 MB.

Dessa dokument är inte tillgänglighetsanpassade. Om du har svårt att ta del av innehållet i dokumenten är du välkommen till oss på biblioteket så hjälper vi dig.

Alla barn behöver böcker men alla böcker passar inte alla barn. Istället för att läsa en bok finns till exempel ljudböcker. Därför finns Äppelhyllan. Leta efter böcker med det glada, röda äpplet på, så hittar du rätt.

Här finns:

  • talböcker
  • bok och talbok där du läser och lyssnar samtidigt
  • taktila böcker läser du med fingrarna
  • böcker med tecken, vänder sig till dig som kan höra men behöver tecken som stöd
  • böcker med teckenspråk
  • teckensång
  • tygböcker

Talböcker

För att lyssna på talböcker behöver du antingen ett läsprogram på datorn, en talbokspelare eller en mp3-spelare. Du kan även läsa via mobiltelefon/surfplatta. Läsprogrammet och appen Legimus finns att ladda ner gratis på Myndigheten för tillgängliga mediers hemsida.

Är det något ni saknar så kan vi beställa hem det från Myndigheten för tillgängliga mediers hemsida.

Du får en bok att läsa med ditt barn

Alla nyblivna föräldrar i kommunen får "De små barnens bok". I flera år har biblioteken i Sävsjö kommun i samarbete med barnavårdscentralen (BHV) delat ut ett presentkort på en bok. Välkommen in med presentkortet från BHV och hämta boken.

Böcker om barn

Biblioteket har också böcker om bland annat barn och dess utveckling.

Filmer och ljudböcker

Du kan också låna ljudböcker, e-böcker och streama film gratis. Det finns många ljudböcker och filmer som passar bra för barn. Varför inte låna hem en ljudbok till bilresan? Läs mer om vårt digitala utbud på sidan Låna hos oss.

Kontakt

Sävsjö stadsbibliotek

Östra Järnvägsgatan 16 A
576 31 Sävsjö
biblioteket@savsjo.se
0382-154 00