Lyssna på sidan Lyssna
Gågatan i Sävsjö centrum. Butiker och kullersten.

Jobb och pendling

Att hitta ett jobb som passar en medföljande partner vid en flytt till ett nytt samhälle kan vara en utmaning. Vi finns här för dig och vill gärna hjälpa till. Ring oss gärna!

Jobba här eller där

I Sävsjö kommun är det just kommunen som är den största arbetsgivaren. Och ett av våra mål för våra verksamheter är just att vara en attraktiv arbetsgivare.

Men självklart finns det även andra arbetsgivare i kommunen – stora som små. Kanske drömmer du om att starta eget? Då kommer det väl till pass med ett väl utbyggt bredbandsnät.

Skulle det inte finnas något här som passar just dig kan det vara bra att veta att Sävsjö ligger strategiskt till när det kommer till att pendla. Sävsjö ligger centralt placerad mellan Eksjö, Nässjö och Vetlanda, men du har även relativt nära till Jönköping och Växjö.

Till och från Sävsjö

Sävsjö stad växte fram runt järnvägen och fortfarande är den en viktig nerv genom hela kommunen. Tåget tar dig smidigt till både Jönköping och Växjö. Resan tar cirka en timma åt båda hållen.

Med bil tar du dig till eller från både Vetlanda, Eksjö och Nässjö på cirka 30 minuter.

Till och från Stockaryd

Även Stockaryd har tågstation och här kan du pendla miljövänligt till Sävsjö på vara 7 minuter. Åker du åt andra hållet kommer du inom 50 minuter till Växjö. Här finns restauranger, shopping, arbetsmöjligheter och universitet.

Till och från Rörvik

Även Rörviksborna har nära till Växjö (45 minuter med bil) och till möbelrikets pärla Lammhult. Till Sävsjö stad tar det cirka 20 minuter med bil.

Till och från Vrigstad

Många menar att det är i Vrigstad som alla vägar möts. Och det stämmer nog, i alla fall om vägarna du söker bär till Växjö, Jönköping eller Värnamo. Vrigstad ligger i mitten och många som bor här pendlar med bil eller buss.

Genom det kommunala bolaget Savman har Sävsjö kommun satsat stort på att göra hela kommunen uppkopplad med fiber. Bredbandsnätet är gediget och lämnar inte många vita fläckar på kommunkartan.

Det gör att du enkelt kan jobba hemifrån eller driva en egen firma även om du väljer att bo på landsbygden.

Läs gärna mer på Savmans webbplats savman.se. Länk till annan webbplats.

"Vi hade hela tiden ett perfekt nätverk"

– I våra jobb sitter vi i mycket videomöten och jobbar med olika applikationer som kräver bra uppkoppling. Vi arbetade från Småland i flera månader och hade hela tiden ett perfekt nätverk.