Lyssna på sidan Lyssna

Jobb och pendling

I Sävsjö kommun är det lätt att hitta jobb! Och om du inte skulle hitta ett jobb här är det lätt att pendla med närhet till bland annat Jönköping, Växjö och Värnamo.

Kommunen största arbetsgivaren

I Sävsjö kommun är det just kommunen som är den största arbetsgivaren. Och ett av våra mål för våra verksamheter är just att vara en attraktiv arbetsgivare.

Lätt att pendla

Skulle det inte finnas något här som passar just dig kan det vara bra att veta att Sävsjö ligger strategiskt till när det kommer till att pendla. Sävsjö ligger centralt placerad mellan Eksjö, Nässjö och Vetlanda, men du har även relativt nära till Jönköping och Växjö.

Till och från Sävsjö

Sävsjö stad växte fram runt järnvägen och den är fortfarande en viktig färdväg. Tåget tar dig smidigt och miljövänligt till både Jönköping och Växjö. Resan tar cirka en timma åt båda hållen.

Med bil tar du dig till och från Vetlanda, Eksjö och Nässjö på cirka 30 minuter.

Till och från Stockaryd

Även Stockaryd har en tågstation och här kan du pendla till Sävsjö på bara sju minuter. Åker du åt andra hållet kommer du inom 50 minuter till Växjö som också är en universitetsstad.

Till och från Rörvik

Från Rörvik tar du dig till Sävsjö på cirka 20 minuter med bil. Tätorten har också pendlingsavstånd till bland annat Växjö och Lammhult.

Till och från Vrigstad

Många menar att det är i Vrigstad som vägarna möts. Och det stämmer nog, i alla fall om vägarna du söker bär till Växjö, Jönköping eller Värnamo. Vrigstad ligger i vägknuten mellan dessa städer och många som bor i tätorten pendlar med bil eller buss.

Här hittar du lediga tjänster

Det finns flera lediga tjänster både inom offentlig förvaltning och inom privat sektor i vår kommun. Välkommen att leta jobb här: