Lyssna på sidan Lyssna

Vilka sommarjobb finns i år?

Det finns spännande feriejobb inom många olika områden. När du ansöker kan du välja vilket område du helst vill jobba inom. Vi försöker matcha ditt önskemål, men det är inte säkert att vi kan erbjuda dig plats inom det område du önskar.

Arbetsområden

Du kan till exempel arbeta med trädgårdsarbete, hjälpvaktmästare, målningsarbete, huvudsakliga sysslor i kök, lokalvård, med mera.

Du kan till exempel arbeta på förskola och fritidshem, ledare i landslagets fotbollsskola eller annan verksamhet med barn under 18 år. Arbetet med barn kombineras ofta med städning och materialvård. (Ett utdrag ur betastningsregistret krävs för att få jobba med barn under 18 år).

Du kan till exempel arbeta på äldreboenden, servicehem och liknande. Arbetsuppgifterna består i att umgås med och aktivera de boende genom promenader, läsning, spel m.m. Städning och köksarbete ingår också i arbetsuppgifterna.

Sommarprojekt

De flesta projekten kräver särskilt intresse eller särskilda kunskaper. Kontakta oss om du vill veta mer om de olika sommarprojekten.

Sävsjö bibliotek är ett av våra sommarprojekt som du kan ansöka till. Biblioteket är en serviceinrättning där du kommer möta många människor. Anmäl ditt intresse att sommarjobba på biblioteket i samband med att du skickar in din ansökan.

Arbetsuppgifter

I uppgifterna ingår att hämta post i postbox. Registrera tidningar i biblioteksdatasystemet. Hålla ordning i bokhyllorna och sätta upp böcker. Ankomstregistrera nya böcker och göra iordning dem för utlån. Ta emot böcker som lämnas tillbaka.

Krav

Du som söker ska skriva några rader om dig själv och berätta varför du är intresserad av att jobba på Biblioteket.

Älskar du att spela och/eller sjunga?

Då ska du anmäla ditt intresse till årets sommarmusiker. Sommarmusiker är ett av våra specifika sommarprojekt och pågår under veckorna 25-27. Du anmäler ditt intresse att bli sommarmusiker i samband med att du skickar in din ansökan.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att spela, sjunga och uppträda på kommunens äldreboende, dagcenter och olika gruppboenden. Uppträden på förskolor och fritids kan också bli aktuellt.

Krav

Du ska kunna spela och sjunga akustiskt och ha tillgång till eget instrument.

Beskriv dig själv, vilket instrument du använder och vilken sorts musik du spelar. Bifoga en repertoarlista och skicka med ett smakprov på ljudfil eller länk, till exempel Youtube.

Det går bra att söka själv eller ihop med någon kompis (max 3 i en grupp). Huvudsaken är att ni kan uppträda i den konstellationen och har en inövad repertoar på cirka 30 minuter. Vill ni ansöka ihop är det viktigt att ni ändå fyller i varsin ansökan, och glöm inte skriva kompisens namn i respektive ansökan.

Älskar du att fotografera och skriva?

Då ska du anmäla ditt intresse till årets sommarreporter. Det är ett av våra specifika sommarprojekt och pågår under veckorna 29-31. Du anmäler ditt intresse att bli sommarreporter i samband med att du skickar in din ansökan.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag ingår bland annat att besöka arbetsplatser och fotografera, intervjua och skriva reportage om ungdomar som fått sommarjobb via Sommarjobbsfömedlingen.

Krav

Du ska vara intresserad av fotografering, redigering och ha tillgång till egen kamera samt tycka om att skriva. Beskriv dig själv och skicka med några bilder du tagit.

Älskar du teater och är nyfiken på hur en teaterföreställning blir till?

Då ska du anmäla ditt intresse till årets sommarteater. Vi garanterar dig ett roligt sommarjobb du aldrig glömmer! Du får prova på att vara skådespelare och vara med och skapa tre olika barnteaterföreställningar. En feriearbetare kommer även att vara ansvarig för ljudet.

Sommarteater är ett av våra specifika sommarprojekt som pågår under veckorna 25-27. Tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan ger Sävsjö kommun möjligheten för tio ungdomar att pröva på sommarteater som feriepraktik.

Under veckorna är det intensivt arbete med att lära sig manuset samt lära känna karaktären du ska spela. Vi kommer även att ha en del dramaövningar för att lära känna varandra och bli säkrare på att agera på scenen. Vi kör två föreställningar inför publik varje lördag i hembygdsparken.

Familjebadet är ett av våra sommarprojekt som du kan ansöka till. Familjebadet är en serviceinrättning där du kommer möta många människor. Anmäl ditt intresse att sommarjobba på Familjebadet i samband med att du skickar in din ansökan.

Krav

Du som söker ska vara simkunnig och har klarat simprovet i årskurs 9. Du kommer att jobba med barn i 6-8 års ålder, därför är det bra om du är ansvarstagande och tycker att det är kul att jobba med barn.

Arbetsuppgifter

Du som jobbar i första perioden kommer i första handa att ta emot och hjälpa barn som går på sommarsimskola. I båda perioderna blir det städ, förekommande uppgifter i café, även lite kassatjänst. Du arbetar aldrig ensam, personalen finns hela tiden där och stöttar.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.