Lyssna på sidan Lyssna

Fältassistenterna

Om du eller din tonåring behöver råd eller stöd i besvärliga situationer kan du vända dig till fältassistenterna. Vi träffar gärna dig och lyssnar om det är något du vill berätta om. Vi håller till i Familjecentralens lokaler på Västra Järnvägsgatan 11 i Sävsjö. Du kan vara anonym när du ringer oss.

I Sävsjö kommun arbetar våra fältassistenter förebyggande med tonåringar. De har stor kunskap om ungdomars situation och samarbetar även med andra verksamheter för att hjälpa ungdomar. Fältassistenterna står gärna till tjänst och informerar om alkohol och droger på föräldramöten eller hos olika föreningar.

Fältassistenterna i Sävsjö kommun arbetar både dag- och kvällstid och finns på olika platser i kommunen där du som ung kan befinna dig. Vi finns bland annat på skolor, fritidsgårdar, gator och parker. Fältassistenterna finns tillgängliga för alla ungdomar i kommunen och har tystnadsplikt.

Fältassistenterna finns för dig som ungdom om du skulle vilja prata om något. Samtalen behöver inte handla om dig, det kan vara en fråga om ett syskon, kompis eller en vuxen i ditt liv. Önskar du träffa en fältassistent för ett enskilt samtal så går det också bra. Fältassisterna kan träffa dig i skolan, på vårt kontor eller på en promenad. Du bestämmer vad som känns bäst för dig.

Det finns även möjlighet att hitta på aktiviteter med fältassistenterna samt att träffa andra ungdomar i gruppverksamhet.

Kontakt

Familjecentralen

Västra Järnvägsgatan 11
576 35 Sävsjö

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.