Lyssna på sidan Lyssna

Seniormässa 12 november

Publicerad:

Ett 40-tal utställare kommer att finnas på plats i Kulturhuset 12 november, då Sävsjö kommun arrangerar en mässa för seniorer. Mässan kommer också att bjuda på kostnadsfri föreläsning och teaterföreställning.

Vi är flera aktörer i samhället som på olika sätt värnar om äldres hälsa. Syftet med mässan är att visa på den hjälp och det stöd den som är senior kan få av kommunen och andra. På mässan finns möjlighet att se hur olika aktörer arbetar med delaktighet, trygghet och samverkan. Drygt 40 utställare med olika inriktning kommer att finnas på plats i Galaxen, Kulturhuset i Sävsjö

Socialstyrelsen är tydlig med att kommunen ska arbeta proaktivt för att motverka ensamhet och inbjuda till delaktighet. Seniormässan är en del av kommunens förebyggande arbete och tillsammans samverkar vi för våra seniorers bästa.

— Man kanske inte behöver stöd och hjälp i dag men den dag du behöver det ska man veta vart man ska kunna vända sig och på så sätt fyller mässan ett viktigt syfte, säger Anna Tillberg, anhörigsamordnare och projektledare för mässan.

Plats

Kulturhuset i Sävsjö

Datum

Tisdag 12 november

Tid

Klockan 14.00-17.00

Klockan 13.30 blir det föreläsning med Egon Rommedal - Meningsfulla möten.

Klockan 17.15 bjuds det på teater med Femtinge Teater – Stereotoppen. Biljetter måste förbokas.

Mässan, inklusive föreläsning och teater är kostnadsfri för besökare.

För mer information, kontakta

Anna Tillberg, anhörigsamordnare

Mejladress anna.tillberg@savsjo.se Telefonnummer 0382-154 94

Seniormässan på visitsavsjo.se