Lyssna på sidan Lyssna

E-biblioteket

Biblioteket erbjuder flera digitala tjänster. Du kan läsa böcker, lyssna på böcker och titta på film gratis via din smarta telefon, dator eller surfplatta. Läs mer eller gå direkt till tjänsten.

Digitala tjänster för böcker och film

Streama film med Viddla

Du kan streama film gratis via tjänsten Viddla. Du behöver ditt lånekort och din pin-kod. Det går att låna två filmer per månad och filmen är tillgänglig i 48 timmar. Hitta mer information på Viddlas webbplats och sidan Frågor och svar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gå till Viddla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Streama film med Cineasterna

Nu är det möjligt att streama film gratis via tjänsten Cineasterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det du behöver för att låna filmen är ditt lånekort och din pin-kod. Det går att låna 2 filmer/månad och filmen är tillgänglig i 48 timmar. Mer information på Cineasternas webbplats hittar du här. Länk till annan webbplats.

Gå till Cineasterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Daisy – talböcker, lättläst och storstil

Det finns olika sätt att läsa en bok. Har du någon form av läsnedsättning finns Daisy/talböcker. Du lyssnar på böckerna med en särskild Daisyspelare eller CD-spelare med Mp3. Du kan även lyssna på datorn eller till exempel på mobiltelefon.

I Myndigheten för tillgängliga mediers bibliotekskatalog, Legimus, kan du själv söka på daisy-böcker. Vill du själv kunna ladda ner talböcker kan vi på biblioteket ordna detta.

Böcker med extra stora bokstäver (storstilsböcker) och lättlästa böcker kan du också låna på biblioteket.

Gå till Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

E-böcker och E-ljudböcker

Det finns möjlighet att låna E-böcker/E-ljudböcker från Sävsjö bibliotek. Lånetiden är fyra veckor och du får max låna tre böcker per vecka. Återlämning av böckerna sker automatisk efter att lånetiden är slut.

En E-bok läser du på din dator, handdator eller läsplatta. Boken är i pdf-format. En E-ljudbok däremot strömmas, alltså spelas upp, via din enhet som en ljudfil.

E-tjänst: Låna e-böcker eller e-ljudböcker Länk till annan webbplats.

 

E-bok och ljudbok på andra språk

På Världens bibliotek kan du läsa/lyssna på e-böcker på andra språk (till exempel persiska/dari, somaliska, arabiska, tigrinska och thailändska). För att komma åt tjänsten behöver du registera din e-postadress och befinna dig i Sverige.

Gå till Världens bibliotek Länk till annan webbplats.

Puffar

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.