Lyssna på sidan Lyssna

Vilken invigningsfredag!

Publicerad:

Tack! Vilken uppslutning och vilken härlig invigningsfredag det blev!

Tillsammans i Sävsjö dekorationsbild

Centrumparkeringen var full av bilar, Sockerklaras lekplats var full av barn och Sommargatan var full av folk – tack alla som bidrog till den härliga stämningen under kommunens festliga invigningsfredag!

Trevlig underhållning, magisk cirkusskola och vackra fjärilsrestauranger bjöds det på när Sommargatan invigdes. Pierre Klasson, tillträdande kommundirektör, pratade om Sävsjös viktiga Tillsammans när han klippte det blågula bandet på Sommargatans scen och bandklippningen avslutades med pampig fanfar.

På Sockerklaras lekplats lektes det för fullt i alla de nya redskapen. En motorsågskonstnär visade upp sitt skickliga hantverk och hade lyckats att såga fram såväl ugglor och möss som självaste Sockerklara.

På Centrumparkeringen bakom Kulturhuset visade representanter från kommunens samhällsbyggnadsenhet ritningar och gestaltningsförslag för den kommande ombyggnationen av centrum. Det huvudsakliga syftet med att bygga om är att få en tryggare miljö för gångtrafikanter och cyklister. Det kommer också att bli en mer attraktiv stadsmiljö att träffas och trivas i.

Nästan 100 personer valde att gå tipspromenaden. Tre lyckliga vinnare är meddelade. De vinner digitalt presentkort att använda i handel, service eller besöksnäring på många ställen runt om i Sävsjö kommun. Grattis!